Savuhormien nuohous korona-aikana – Toimintaohjeet varmistavat turvallisuuden

Nuohousta tehdään myös korona-aikana, niin normaalisti kuin se vain on mahdollista, jotta kiinteistöjen paloturvallisuus ja laitteiden toimintakunto ei heikentyisi.  

Nuohouskäynteihin kiinnitetään kuitenkin edelleen erityshuomiota ja ennen nuohouskäyntiä asiakkaan kanssa käydään lävitse kohdekohtaiset turvalliset järjestelyt ja riskiryhmien osalta noudatetaan erityistä huolellisuutta.

Vastuullisena toimija meidän tavoitteena on aina varmistaa puolin ja toisin turvallinen asiointi esim. seuraavilla toimenpiteillä:

  • Suunnitellaan yhdessä koko nuohouskäynti niin, että asiakaskontaktia ei olisi lainkaan. Toisin sanoen nuohooja ja asiakas eivät olisi nuohouksen suorittamisen aikana samassa tilassa, vaan asiakas olisi eri huoneessa tai ulkona.
  • Varaudutaan myös tilanteen mukaan ​esimerkiksi kertakäyttöhanskoin, hengityssuojaimin ja pestään käsiä tai käytetään käsidesinfiointiainetta ahkerasti.

Toimimalla näiden suositusten mukaan, pyrimme yhdessä huolehtimaan sekä asiakkaiden että nuohoojan terveydestä.

Paloturvallisuudesta ei pidä tinkiä missään vaiheessa, kun otetaan huomioon savuhormien ja tulisijojen paloturvallisuus, toimivuus sekä käyttömukavuus.  Nuohouskäynti on aina välttämätön jos tulisija tai hormi ei vedä tai toimi muutoin kunnolla. Tämä voi ilmetä esimerkiksi voimakkaana savunhajuna sisällä aiheuttaen häkävaaran. Jos tulisijan tai savuhormin ympärillä olevat rakenteet kuumenevat normaalista poikkeavasti tai käytössä olevaan tulisijaan tai savuhormiin ilmestyy näkyviä vaurioita, on nämä syytä tarkastuttaa ja tulisijan käyttö lopettaa välittömästi. Myös liian pitkä nuohousväli edellisestä käynnistä on hyvä huomioida. Nokipalotilanteessa soitetaan suoraan hätäkeskukseen.

Mikäli jokin asia nuohouksen osalta askarruttaa, pyydämme ottamaan yhteyttä hyvin matalalla kynnyksellä. Kalle Järvinen puh. 0400 710 742 nuohous@nuohousliikejarvinen.fi.